Wednesday, 14 March 2012

FEMMINA

Femmina mengandungi adunan khusus bahan-bahan yang bersifat phytoestrogen seperti Pueraria myrifica dari Thailand,Kacip Fatimah dari Malaysia dan Asparagus racemosus dari India.Pyto bermaksud berasal dari tumbuhan.Manakala estrogen adalah hormon yang memberi sifat kewanitaan.Phytoestrogen bermaksud bahan yang struktur kimia mempunyai persamaan dengan struktur hormon wanita iaitu estrogen.Ia memberi kesan  seolah hormon estrogen akan tetapi tidak memberi kesan sampingan yang membimbangi seperti yang dihasilkan oleh pengambilan hormon gantian estrogen wanita.Kesan awet mudanya akan menyerlahkan dan menyerikan sifat-sifat kewanitaan pengamalnya disamping memastikan kecantikan kulit sentiasa terpelihara.

FEMMINA:
Membantu:-
  • Mengatasi senggugut dan kerengsaan akibat kesakitan haid.
  • Menggalakkan penghasilan susu ibu
  • Membesarkan dan menganjalkan payu dara.
  • Melincirkan dan mengetatkan faraj.
  • Meningkatkan libido wanita dan tenaga 
  • Membantu memulihkan kitaran haid yang terganggu seperti ketika mengalami stress ataupun sewaktu mengalami masalah kesihatan dan juga setelah memberhentikan pengambilan pil perancang.
  • Menstabil,membina dan mengharmonikan sistem peranakan wanita bagi meningkatkan kesuburan.
Kod : 500Harga/Price
(Runcit)
Harga/Price
(Ahli)
BV
WMRM80.00RM68.0025
EMRM85.00RM73.00 
Kandungan : 60 Kapsul Sayuran
WM: Malaysia Barat EM : Malaysia Timur
Femmina ialah sejenis pemakanan tambahan unik yang menggabungkan formulasi terkini terdiri daripada 3 sumber phytoestrogen semulajadi dari 3 buah negara berasingan iaitu Pueraria mirifica (Thailand), Labisia pumila (Malaysia) dan Asparagus racemosus (India).
Khasiat phytoestrogen adalah satu anugerah kepada wanita kerana ia bertindak seperti estrogen iaitu hormon wanita yang menyokong kesan estrogenik kepada organ khusus wanita seperti payudara, rahim dan ovari. Bagi wanita yang berumur, mereka akan mengalami perubahan dramatik disebabkan oleh penurunan tahap estrogen. Sistem dan fungsi tubuh badan akan menurun yang seterusnya akan memberi perubahan dari sudut fisiologi dan psikologi.
Phytoestrogen membantu dengan memperbetulkan kekurangan estrogen dan mengembalikan kestabilan hormon. Faedahnya dapat melindungi wanita dari penyakit kardiovaskular, meredakan kesan putus haid seperti mengurangkan rasa panas badan, mengatasi kekeringan faraj dan kencing tidak terkawal, menghindari perubahan mood, mengembalikan fungsi dan keinginan seksual, melindungi dari osteoporosis dan mencantikkan kulit.

Phyto bermaksud tumbuhan. Ianya selamat dan memiliki pelbagai khasiat kesihatan. Kesan awet mudanya akan menyerlah dan menyerikan sifat-sifat kewanitaan pengamalnya di samping memastikan kecantikan kulit sentiasa terpelihara.No comments:

Post a Comment